Podržimo održivo_2021

Bolja rješenja, bolje navike, bolji svijet

KUĆA UMJETNOSTI ARSEN, ŠIBENIK

16./17. RUJNA 2021.

Podržimo održivo_2021. druga je konferencija HGK o Ciljevima održivog razvoja usmjerenima na izgradnju boljeg svijeta za sve, bez da itko ostane izostavljen. Na konferenciji koju organizira HGK polazimo od top-teme Davosa 2021. Riječ je o viziji Svjetskog gospodarskog foruma o potrebi „velikog resetiranja“, kao odgovor na današnje krize koje se ne mogu rješavati pojedinačno, već sve zajedno. Ideja je da se globalno djelovanje mora temeljiti na misiji sveobuhvatne promjene društva. Ne možemo se vratiti na staro, društveno odgovorno poslovanje više nije dovoljno, ukratko: traži se istinsko usklađivanje tržišta s prirodnim, društvenim i ekonomskim sustavima o kojima ovisi, stvarna otpornost i oblikovanje uključujućeg i održivog razvoja.

Snimke konferencije i prezentacije

(Upute: bold podcrtano - prezentacije, samo bold - snimke konferencije)

Govornici

Prazno


Programski partneri

Prazno

Partneri

Prazno

investment-5241253_1920.jpg

Što poslovna zajednica mora mijenjati, kako razmišljati i djelovati, da omogući ovaj great reset?

top

Što EU poduzima da ga omogući, zašto imamo 'zelenu listu' održivih gospodarskih djelatnosti, zašto je fokus na klimatskim promjenama, mijenjaju li poduzeća svoje poslovne modele ili tek zavaravaju sebe i druge da upravljaju klimatskim i okolišnim rizicima i utjecajima?

Koliko uspješno EU provodi Ciljeve održivog razvoja, što moramo mijenjati u našim pristupima upravljanju, koji nam alati trebaju za provedbu Ciljeva održivog razvoja?

microphoneZašto je komunikacija održivosti (uglavnom) dosadna i kako može postati jednostavna, pristupačna, uvjerljiva i poticajna?

hands

Zašto je komunikacija održivosti (pre)puna klišeja i kako ih izbjeći?

Vjeruju li milenijalci i generacija Z poduzećima? Bune li se protiv konzumerizma?

Mjesto radnje ovogodišnje priče o održivosti selimo u grad djece, grad umjetnosti i festivala - Šibenik.

arsen_2021


POWERED BY MaNaBu

Djeca su naša budućnost - zato poseban dan konferencije posvećujemo upravo djeci i njihovoj ulozi u priči o održivoj budućnosti.

manabu-hgkcor

Paul Polman

"Ukoliko kompanije aktivno ne počnu preuzimati ili rješavati neke od društvenih problema, društvo im neće dopustiti da postoje.“

manabu-hgkcor
global-paul-polman-headshot-070917_tcm244-510470_w400.jpg

Jakob Trollbäck

Odbacite sve ono što ništa ne znači. Ne možete se boriti ako ne razumijete za što se borite.

manabu-hgkcor
jt