NIZ RADIONICA O TAKSONOMIJI


webinari

Europska komisija putem EU Platforme za održivo financiranje organizira niz webinara pod nazivom: Praktični savjeti o EU taxonomiji.

Usvajanjem Europskog zelenog plana, Europska komisija definirala je izuzetno ambiciozan cilj kojim želi postići klimatsku neutralnost do 2050. godine. Kako bi se mobilizirao značajan kapital te u želji da ga se usmjeri u održive gospodarske projekte, Komisija je definirala sveobuhvatan i dalekosežan paket propisa i mjera nazvan 'Novi okvir za održivo financiranje'.

Dio navedenog paketa je i Uredba (EU) 2020/852 Europskog Parlamenta i Vijeća o uspostavi okvira za olakšavanje održivih ulaganja i izmjeni Uredbe (EU) 2019/2088,koju skraćeno nazivamo – Uredba o taksonomiji. Uredba predstavlja klasifikacijski okvir, odnosno kriterije za ocjenu održivosti budućih ekonomskih aktivnosti. Što donosi navedena klasifikacija za određivanje kriterija temeljem kojih će se ocjenjivati ekonomske aktivnosti i njihova usklađenost s principima održivosti? Kako tvrtke trebaju prilagoditi vlastite procese kako bi postigli željenu transformaciju? Na koje sve sektore i tvrtke će se predmetna Uredba odnositi?

Odgovore na ova i slična pitanja možete čuti prateći seriju webinara koje organizira Europska komisija.

Sudjelovanje na webinarima moguće je bez naknade.

Više informacija možete pronaći na poveznici https://zoom.us/webinar/register/WN_M6cP6l1RREWftU9ZdRSgGw.