Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak

ekoloski otisak

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira 13. listopada 2021. godine konferenciju „Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”. Konferencija se održava u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

Tijekom konferencije održati će se panel „Korporativni ekološki otisak: poboljšanje održivosti i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš” na kojem će sudjelovati mr. sc. Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora za industriju i održivi razvoj HGK.

Cilj događanja je pružiti potrošačima bolje i pouzdanije informacije o održivosti proizvoda i potrošnje kako bi ih se osnažilo i potaknulo da sudjeluju u zelenoj tranziciji Europske unije, čime će ujedno doprinijeti i boljoj budućnosti okoliša i klime. Podizanje svijesti potrošača o njihovom utjecaju na okoliš ključan je faktor za promicanje održive potrošačke kulture.

Inače, Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Europski parlament, Vijeće EU i Europska komisija predani su tome da saslušaju Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Konferencija će se održavati u hibridnom formatu te je za sudjelovanje potrebna prijava.

Dnevni red događanja dostupan je OVDJE.

Prijavu fizičkog sudjelovanja izvršite OVDJE.

Prijavu za online praćenje događaja izvršite OVDJE.